Πρωτοβουλία κατά της ρητορικής του μίσους από το υπ. Παιδείας

Την προώθηση της εκστρατείας “No Hate Speech Movement” ('Όχι στη ρητορική του μίσους”) στην Ελλάδα αναλαμβάνει, για πρώτη φορά, το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να περιοριστούν τα κρούσματα ρητορικής μίσους, το bullying στο διαδίκτυο, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις, κυρίως στη διαδικτυακή έκφρασή τους, προωθώντας την ισότητα, την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα.

Έτσι, το υπουργείο έχει αναλάβει να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα και να διαθέσει στην ελληνική γλώσσα τα απαραίτητα εργαλεία και το αναγκαίο υλικό, σε όσους δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να αναλάβουν δράση ενάντια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι σε επαφή με κρατικούς φορείς, κοινότητες, οργανώσεις και ΜΚΟ με ενεργό δράση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την εκστρατεία του “No Hate Speech” στην Ελλάδα.

Από αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.