2700 πιστώσεις για προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια

Για ακόμη μια φορά ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής τονίζει την αναγκαιότητα επιπλέον πιστώσεων για να καλυφθούν τα κενά στη Β/θμια Εκπαίδευση.

 

Οι εναπομείνασες πιστώσεις σύμφωνα με τον κ. Κορδή είναι 2.700. Φυσικά δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των κενών. Στα μουσικά σχολεία τα κενά είναι περίπου  800 ενώ στην Ειδική Αγωγή τα κενά πιθανόν να είναι 719 πλήρους ωραρίου και 280 μειωμένου. Στη Γενική Εκπαίδευση σύμφωνα με παλιότερο ενημερωτικό του κ. Κορδή τα κενά πλήρους και μειωμένου ωραρίου ήταν πριν την Α φάση προσλήψεων 3.836 που αν αφαιρέσουμε τις 907 προσλήψεις μας δίνουν τον αριθμό των 2.929 κενών.

 

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων είναι έως τώρα 2082. Το προηγούμενο σχολικό έτος οι προσλήψεις αναπληρωτών έφθασαν τις 5.212.

 

Ο κ. Κορδής ενημερώνει ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των 2700 πιστώσεων με τη Β΄ φάση προσλήψεων στη Γενική εκπαίδευση ( και στις υπόλοιπες ειδικότητες), τα Μουσικά σχολεία, την παράλληλη στήριξη, τα Ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης. Παράλληλα θα υπάρξουν και οι πρώτες προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ.

 

Καλόγηρος Βασίλειος