Τσίπρας: Εμβληματική η παρέμβαση μας στα ζητήματα παιδείας

Για εμβληματική παρέμβαση στα ζητήματα παιδείας και έρευνας έκανε λόγο στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «σκοπεύουμε να αφήσουμε το ίχνος μιας σύγχρονης προοδευτικής διακυβέρνησης με μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που θα αντιμετωπίσει παθογένειες, αλλά και τις χρόνιες δυσλειτουργίες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος». 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς λέγοντας πώς «έχουμε συνείδηση ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων, καθώς και η σταθερή πορεία προς ένα δημοκρατικό σχολείο, προϋποθέτει την αναγνώριση του κοινωνικού έργου των εκπαιδευτικών». 
 
«Στις άμεσες προτεραιότητές μας, επομένως, είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος αποτίμησης, αλλά και ανάδειξης του έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 
 
Οι αλλαγές που θα γίνουν θα προκύψουν μετά από συμμετοχικό διάλογο, προκειμένου να θεσμοθετηθεί κλίμα κοινωνικής συναίνεσης ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει και σε ένα σύγχρονο πλαίσιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ένα νέο συγκροτημένο νομικό πλαίσιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, έναν νέο χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης και έρευνας ώστε τα Πανεπιστήμια, τα Τεχνολογικά και Ερευνητικά Ιδρύματα, να αναλάβουν ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. 
 
«Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν διεξοδικά και οι ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο ήδη δημοσιευμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 
 
Καλόγηρος Βασίλειος