Καταχώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών

Αρκετά λάθη έχουν εντοπίσει εκπαιδευτικοί στους βοηθητικούς πίνακες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Τα λάθη έχουν να κάνουν σε πολλές περιπτώσεις με τη μη προσμέτρηση των διπλών μορίων των δυσπρόσιτων σχολείων.

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει εγκύκλιο από τις  10-6-2015 με την οποία έδινε κατευθύνσεις προς τους χρήστες  του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (ΟΠΣΥΔ) ενώ έκανε γνωστό ότι:

α) δεν καταχωρίζεται αναρρωτική άδεια πέραν των 15 ημερών [βλ. Περίπτωση γ. Άδεια πέραν των 15 ημερών (σελ. 37-42) του αναφερομένου ανωτέρω Παραδείγματος],

β) δεν καταχωρίζεται προϋπηρεσία για το χρονικό διάστημα χορήγησης της τετράμηνης άδειας ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, των διατάξεων του άρθρου 50 του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89 Α΄). Σχετική επί του θέματος και η διευκρίνιση γ΄ (σελ.2) της με αριθ. 77604/Δ1/19-05-2014 εγκυκλίου της Γενικής μας Δ/νσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι για τις εν λόγω περιπτώσεις, η οικεία Δ/νση Εκπ/σης οφείλει να αποστέλλει, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή τηλεομοιοτυπία (fax), σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο με τα πλήρη στοιχεία του αναπληρωτή εκπ/κού και το χρονικό διάστημα χορήγησης της εν λόγω άδειας στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης της παρούσης εγκυκλίου, κατά περίπτωση.

γ) απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην καταχώριση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων [βλ. Περίπτωση ε. Καταχώριση Προϋπηρεσίας σε Δυσπρόσιτο σχολείο (σελ. 46-48)].

Προκειμένου να δηλωθεί η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτο σχολείο έπρεπε ο υπάλληλος που κάνει την καταχώριση να τσεκάρει το πεδίο δυσπρόσιτο όπως μπορούν να δουν οι εκπαιδευτικοί στα σχετικό παράρτημα που έχει αναρτήσει η ΔΔΕ Φλώρινας και συγκεκριμένα τα όσα αναφέρονται στις σελίδες 46-48.

Στην εγκύκλιο του Υπουργείο αναφέρονταν επίσης ότι οι καταχωρίσεις των στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ αφορούν σε προσλήψεις εκπ/κών (αναπληρωτών ή ωρομίσθιων) που πραγματοποιήθηκαν μόνο από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπ/κών του οικείου κλάδου για το διδακτικό έτος 2014-2015 στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων των ΣΜΕΑΕ, των Εκκλησιαστικών Λυκείων και Γυμνασίων, των Καλλιτεχνικών Σχολείων και της Σιβιτανιδείου Σχολής), με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙΘ., ή από συγχρηματοδοτούμενες πράξεις του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.

 

Καλόγηρος Βασίλειος