Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος των αναπληρωτών

Το Υπουργείο Παιδείας επίσπευσε τις διαδικασίες και έτσι μέχρι  την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος αναπληρωτών, όπως μας  ενημέρωσε στενός συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας. 

Το γεγονός ότι η εγκύκλιος αναπληρωτών αναμένεται να ανακοινωθεί πριν την ψήφιση του σχεδίου νόμου, που φέρνει το άνοιγμα των πινάκων από το 2010 και έπειτα καθώς και την άρση του διετούς αποκλεισμού δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο θα ισχύσουν αυτές οι ρυθμίσεις καθώς δεν μπορούν να περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο. 

Ωστόσο στην εγκύκλιο θα πρέπει να περιλαμβάνεται το άνοιγμα των πινάκων από το 2012 και έπειτα με τη διπλή προσμέτρηση των δυσπρόσιτων, ρύθμιση που είχε φέρει ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και η οποία είναι ακόμα σε ισχύ, εκτός αν υπάρξει διαφορετική εξέλιξη, για την οποία δεν έχουμε μέχρι στιγμής τέτοια πληροφορία. 

Συγκεκριμένα στο νόμο 4283/2014 άρθρο 5Α παράγραφος 4 αναφέρεται πως « η διανυθείσα από 1.9.2012 και εντεύθεν υπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσµετράται. Οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστηµα µε τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016. 

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών  έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε εξώδικη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας ενώ το Νοέμβριο του 2014 κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ρύθμισης Λοβέρδου στο ΣτΕ και αντίστοιχη αίτηση προτίμησης ενώ έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση εφαρμογής της ρύθμισης του πρώην υπουργού Παιδείας θα προχωρήσει σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, παγώνοντας την εφαρμογή της έως την εκδίκαση την υπόθεσης. 

Καλόγηρος Βασίλειος