Πανελλαδικές: Απαιτητική η Φυσική, χωρίς εκπλήξεις η Ιστορία

Ολοκληρώνονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων. Σήμερα οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε δυο μαθήματα κατεύθυνσης, την Ιστορία και τη Φυσική. Το news.gr μίλησε με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν χρόνια τα δυο αυτά μαθήματα. 

Ως προς τη Φυσική εκπαιδευτικοί μας δήλωσαν ότι τα θέματα ήταν απαιτητικά και για υποψηφίους που κατείχαν σε βάθος όλη την ύλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις φυσικών ο χρόνος επαρκούσε οριακά για την πλήρη ανάπτυξη των θεμάτων καθώς για την επίλυση των θεμάτων απαιτούνταν πολλές πράξεις. 

Συγκριτικά με τα περσινά τα θέματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δυσκολότερα όχι όμως στα επίπεδα του 2013. Ειδικά το θέμα Δ εκτός από άριστη γνώση της ύλης απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή από τους υποψηφίους ως προς τα δεδομένα που τους δίνονταν. 

Σε αντίθεση με τη Φυσική δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης που σήμερα διαγωνίζονταν στο μάθημα της Ιστορίας. Τα θέματα κινούνταν στο πνεύμα των προηγούμενων ετών και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. 

Καλόγηρος Βασίλειος