Εκπαιδευτικοί στο news: Απαιτητικά τα σημερινά θέματα στις πανελλαδικές

Απαιτητικά ήταν τα σημερινά θέματα τόσο στα Αρχαία όσο και στα Μαθηματικά σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν εκπαιδευτικοί στο news.gr. Μάλιστα κρίνουν τα θέματα πιο δύσκολα συγκριτικά με τα αντίστοιχα των πανελλαδικών του 2014.

Η κα Αγάθη Ευαγγελοπούλου φιλόλογος του φροντιστηρίου Αριστοτέλειο στην Κατερίνη δήλωσε τα ακόλουθα ως προς τα Αρχαία:

Το άγνωστο ήταν αρκετά απαιτητικό ως προς τη μετάφραση και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε πιο δύσκολο από το περσινό. Στο γνωστό το κείμενο του Πρωταγόρα δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους μαθητές όπως και οι ερμηνευτικές ερωτήσεις. Ωστόσο η λεξιλογική άσκηση απαιτούσε αρκετές γνώσεις ώστε οι μαθητές να καταφέρουν να πιάσουν το 10/10. Πρωτοτυπία ήταν το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε ερώτηση ανάπτυξης στην εισαγωγή αλλά οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε άσκηση κλειστού τύπου (Σωστό - Λάθος)

Μαθηματικοί δήλωσαν με τη σειρά τους στο news.gr ότι τα θέματα των μαθηματικών κατεύθυνσης ήταν απαιτητικά και για πολύ καλά προετοιμασμένους . Κρίνονται πιο δύσκολα από τα περσινά θέματα, ιδίως το Β θέμα, ενώ είχαν και αρκετές τεχνικές δυσκολίες. Μάλιστα εκτιμούν ότι θα αυξηθεί το ποσοστό των μαθητών που θα βρεθεί κάτω από τη βάση.

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλαδικές 2015: Πώς πάνε οι μαθητές σε Αρχαία και Μαθηματικά

Τα θέματα των Πανελληνίων στα Αρχαία και τα Μαθηματικά

Πανελλαδικές: Πώς έκριναν τα θέματα Αρχαίων - Μαθηματικών οι εκπαιδευτικοί 

Αλλά και τα πάντα για τις πανελλαδικές 2015 στην ειδική ενότητα του news.gr 

Καλόγηρος Βασίλειος