Μπαλτάς: Αλλαγές προς όφελος της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  έχει ως στόχο τη συγκρότηση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας στη χώρα σύμφωνα με γραπτή δήλωση του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά.

Σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις καθώς και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης  οι αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα είναι προς όφελος της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, και θα προκύψουν ύστερα από εξαντλητικό διάλογο μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης ο υπουργός Παιδείας σε άλλη γραπτή του απάντηση, κάνει λόγο για ακόμα μια φορά, στη βούληση της υλοποίησης του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Ο Αριστείδης Μπαλτάς , απαντώντας στον βουλευτή κ. Καράογλου τονίζει ότι ουδέποτε τέθηκε ζήτημα κατάργησης των ΤΕΙ.

Σημειώνουμε ότι  ο βουλευτής της ΝΔ σε ερώτησή του ανέφερε μεταξύ των άλλων, ότι η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τα ΤΕΙ, τα οποία ως παράλληλος τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν καταξιωθεί στην κοινωνία, αποτελώντας βασικό πυλώνα της ανώτατης παιδείας, όπου εκπαιδεύεται ο μισός φοιτητικό πληθυσμός της χώρας. Ο κ. Καράογλου ζητούσε να μάθει αν το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου για τη λειτουργία και αναβάθμιση των ΤΕΙ της χώρας.

 

Καλόγηρος Βασίλειος