Μέτρα του Υπουργείου Παιδείας λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής

Έχουμε ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πειραιά, ώστε να μεταφερθούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις -εάν τύχει ακόμα και εξετάσεις να γίνονται εκεί- σε κτήρια τα οποία έχουμε ήδη βρει και είναι έτοιμα για μια τέτοια δουλειά. 

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Νικόλαου Ορφανού κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε στείλει δελτίο τύπου ζητώντας από τους αρμοδίους να μεταφέρουν το χώρο διεξαγωγής της δίκης. 

Ο κ. Ορφανός δήλωσε με τη σειρά του ότι ακούει με μισή ικανοποίηση την απάντησή του Υπουργού διότι βεβαίως η αναταραχή στη σχολική διαδικασία δεν θα σταματήσει. Εύχομαι να μην γίνει εμπλοκή στο να μην μπορεί κανείς να βρει πού θα εξεταστεί το παιδί του δήλωσε ο βουλευτής προσθέτοντας μεταξύ των άλλων ότι «η δίκη προβλέπεται να διαρκέσει πάνω από έναν χρόνο, ίσως και δυο χρόνια, και κάθε τρεις και λίγο θα καλείστε –πιθανώς- να μεριμνάτε, όποτε αυτό απαιτείται, για τη μεταφορά των παιδιών από εδώ και από εκεί, ενώ θα μπορούσαμε να το έχουμε λύσει».

Καλόγηρος Βασίλειος