Νικολόπουλος: Τα γερμανικά έχουν παραλόγως προωθηθεί από το κράτος

«Η Γερμανική γλώσσα, κατά τα τελευταία έτη, έχει παραλόγως προωθηθεί και στηριχθεί από το Ελληνικό κράτος σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με άλλες, εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η Ισπανική, η Ρωσική, η Αραβική και η Ιταλική. Δεν πρέπει συνεπώς να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, της κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρας μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τα παραπάνω αναφέρει  μεταξύ των άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος  Νικολόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή με την οποία ζητά να μάθει  αν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού να αντικαταστήσει τη διδασκαλία των Γερμανικών με τη διδασκαλία της Ιταλικής ή Ρωσικής ή Ισπανική ή Αραβική γλώσσας.

Στον αντίποδα, αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, το Ελληνικό κράτος, εντελώς παράλογα, δεν υποστηρίζει τη διάδοση της γλώσσας και του πολιτισμού σημαντικών χωρών με τις οποίες μας συνδέει μακραίωνη ιστορικά φιλία και συνεργασία όπως πχ η Ρωσία, η Αίγυπτος κλπ. Μάλιστα παραθέτει και στοιχεία διάδοση γλωσσών εξαιρούντως για ευνόητους λόγου τα Ινδικά και τα Κινέζικα. Τα Ισπανικά ομιλούνται από 500 εκ., Αραβικά από 450 εκ., Ρωσικά από 250 εκ.

Περαιτέρω σημειώνει ότι οι έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ είναι οι: Αραβικά, Κινεζικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ισπανικά.

«Κατά συνέπεια θεωρώ, ότι το Υπουργείο πρέπει άμεσα να νομοθετήσει το νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για τη δημόσια ξενόγλωσση εκπαίδευση, όπου στο Δημοτικό σχολείο, πέραν της Αγγλικής, θα εισάγεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα στην 5η δημοτικού μια εκ των: Ισπανικών, Ρωσικών, Αραβικών και Ιταλικών. Τα Γερμανικά προτείνεται να παραμείνουν μόνο για τα παιδιά που ήδη τα διδάσκονται, αλλά όχι για τα νέα παιδιά της 5ης Δημοτικού του σχολικού έτους 2015-16» αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος.

 

Καλόγηρος Βασίλειος