Λοβέρδος: Να διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί αλλά όχι στις εθνικές επετείους

Δηλώσεις  έκανε ο Υπουργός για τη σημερινή συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ. Ο κ. Λοβέρδος με αφορμή τα μέτρα που υπήρξαν στις πρόσφατες παρελάσεις, έκανε την πρόταση για ένα moratorium για τις εθνικές επετείους και γιορτές ώστε να μην παρακωλύονται οι εκδηλώσεις επειδή, και εκείνη τη στιγμή τη θεωρεί, ένας συνδικαλιστικός φορέας ότι είναι η στιγμή κατάλληλη να εκφράσει τις απόψεις του για κάποιο  θέμα που τον απασχολεί.
 
Επίσης ζήτησε  από την ΟΛΜΕ επειδή κινείται  σε όλη τη χώρα και επειδή έχει απόλυτη διάθεση και εκεί που κινείται να βλέπει και τις ΕΛΜΕ και τις τοπικές ΔΟΕ, «να ορίζεται  ειδική συνάντηση και να εκφράζονται εκεί με όποιον τρόπο θέλουν, το πιο μαχητικό, τις δικές τους απόψεις, να προωθούν τα θέματα τους αλλά να μην παρακωλύουν τις εκδηλώσεις στις οποίες θέλω εγώ να παραστώ ή τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει. Να μην παρακωλύεται η εκ μέρους μου άσκηση αυτοπρόσωπης εποπτείας σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η συνεννόηση είναι απαραίτητη γιατί όπως την τεκμηριώνουμε και δίνει την ευκαιρία στους συνδικαλιστές και στους διάφορους ανθρώπους έστω και μεμονωμένους να πουν τις απόψεις τους χώρος, χρόνος υπάρχει γι αυτό, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας να προσεγγίζει τους χώρους της Εκπαίδευσης, να βλέπει με πρώτο μάτι πως ακριβώς εξελίσσονται εκεί τα πράγματα. Υπήρξε άρνηση και για τα δύο. Δεν συμφωνώ με την άρνηση αυτή προφανώς» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.
 
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η βάση της πρότασης είναι σεβασμός στον άλλον και επεσήμανε ότι « οι δικές τους πρακτικές δεν αποδίδουν, γιατί εμένα δεν μπορούν να με εντοπίσουν. Κάνω προγράμματα και κάνω στην πράξη άλλα. Κι έτσι αυτό που θέλω να κάνω το κάνω. Όμως, όλη αυτή η αναστάτωση είναι για το καλό; Τους δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους έτσι; Όχι. Τι κερδίζουν; Εγώ θεωρώ ότι, τουλάχιστον, αφήστε το Υπουργείο Παιδείας, για τα θέματα των εθνικών επετείων πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών ενώσεων από τις πρωτοβάθμιες μέχρι τις τριτοβάθμιες ότι όλες οι άλλες στιγμές είναι κατάλληλες για κάθε μορφής σύγκρουση ή διαμαρτυρία που είναι ζωογόνος δύναμη της δημοκρατίας όχι όμως και οι εθνικές επέτειοι».
 
Να αναφέρουμε ότι η ΟΛΜΕ απέρριψε την πρόταση του Υπουργού Παιδείας απαντώντας ως εξής:
 
«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν , το πότε, το που και το πως των κινητοποιήσεών μας »
 
Καλόγηρος Βασίλειος