Νέα τμήματα Διοίκησης Τουρισμού για αλλοδαπούς φοιτητές

Στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης αναμένονται να λειτουργήσουν τα δυο νέα τμήματα Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές, όπως έχει γράψει κατά το παρελθόν το news.gr.

Δηλώσεις για το πιο πάνω θέμα πραγματοποίησε ο Υπουργός Παιδεία στον ΒΗΜΑ FM. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Το Πανεπιστήμιο της Ρόδου, το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, είναι δυο πανεπιστήμια που έχουν την έδρα τους και τις εγκαταστάσεις τους σε παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, Ρόδος – Κρήτη και που κρίναμε με την κυρία Κεφαλογιάννη, ότι θα είναι οι πιο καλές περιπτώσεις για να υποδεχτούν τμήματα προπτυχιακά, όχι μεταπτυχιακά, προπτυχιακά τμήματα τα οποία θα διδάσκουν διοίκηση τουρισμού, δεν είμαι ακόμη έτοιμος ως προς το γνωστικό αντικείμενο, θα απευθύνουν τη διδασκαλία αυτή την 4ετή, τον 4ετή προπτυχιακό κύκλο σε αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διδασκαλία θα γίνεται στα αγγλικά και θα καταβάλλονται δίδακτρα.

Αυτά τα δυο τμήματα δεν θα είναι μόνα τους. Δίπλα τους θα λειτουργούν και τμήματα προπτυχιακά για Έλληνες και Ευρωπαίους, τα κλασικά δηλαδή με τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τα έχουμε τώρα, όπως τα έχουμε αυτή τη στιγμή».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί το Υπουργείο ότι με την λειτουργία των προαναφερθέντων τμημάτων διοίκησης τουρισμού φτιάχνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο ανέφερε τα ακόλουθα:

«Όχι, όχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έχουμε γνωμοδοτήσεις σχετικές. Επιτρέψτε μου και εγώ να επικαλεστώ την ιδιότητά μου. Θυμάστε ότι καλώς ή κακώς είμαι από τους υποστηριχτές του δημοσίου πανεπιστημίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο ήδη δουλεύει στα μεταπτυχιακά, πολλά μεταπτυχιακά γίνονται έτσι και τώρα το περνάμε στα προπτυχιακά. Θα είχε προβλήματα εάν απευθυνόταν στους Έλληνες. Αυτό θα είχε προβλήματα, αλλά δεν απευθύνεται σε Έλληνες.