Βραβεύονται από το ΙΚΥ 42 αριστούχοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, καθηγήτριας Έφης Κ. Μπάσδρα, το ΙΚΥ θέσπισε από το 2013 την 27η Οκτωβρίου ως την "Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών".

Το ΙΚΥ πιστό στους σκοπούς του και στους στόχους του τα τελευταία 63 χρόνια, στηρίζει την αριστεία δίνοντας ίσες ευκαιρίες για μάθηση και μόρφωση. Πιστό στο όραμα φωτισμένων ανθρώπων που το δημιούργησαν, θεσμός πλέον το ίδιο, δημιουργεί με τη σειρά του θεσμούς αριστείας!

Έτσι, στο πλαίσιο ανακήρυξης της 27ης Οκτωβρίου σε "Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών" αποφασίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η επιβράβευση των πρωτευσάντων μαθητών της τρίτης τάξης του Γυμνασίου από 16 σχολεία της άγονης γραμμής.

Στους 42 μαθητές που αρίστευσαν θα προσφερθεί από το ΙΚΥ ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής και θα επιδοθούν έπαινοι για την επίδοσή τους. Επιλέχτηκε η Γ’ Γυμνασίου, έτσι ώστε τα παιδιά που τώρα φοιτούν στο Λύκειο να μπορούν να βοηθηθούν στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της οργάνωσης του νέου Λυκείου. Γι΄ αυτή την επιβράβευση, το ΙΚΥ, στηρίζοντας την αρχή των "ίσων ευκαιριών" επέλεξε 16 δυσπρόσιτα σχολεία και σχολεία της άγονης γραμμής.

Από το Καστελόριζο μέχρι τα Ψαρά και από την Ανάφη μέχρι τους Παξούς το ΙΚΥ γεφυρώνει τις αποστάσεις και παρέχει πρόσβαση στην επικοινωνία, τη γνώση και τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση, ακόμη και σε μαθητές των πιο δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Έφη Κ. Μπάσδρα δήλωσε σχετικά "Απώτερος σκοπός του ΙΚΥ είναι μέσα από την Αριστεία να στηρίξει τα ακριτικά σχολεία της χώρας μας μέσα από παρόμοιες δράσεις.

Στοίχημά μας είναι τα σχολεία της άγονης γραμμής να πάρουν μέρος σε προγράμματα κινητικότητας όχι μόνο στα όρια της Ευρώπης αλλά και σε άλλες χώρες, όπως προβλέπει το νέο Πρόγραμμα, Erasmus+, του οποίου Εθνική Μονάδα Διαχείρισης είναι το ΙΚΥ. Οι μαθητές των πιο απομακρυσμένων σχολείων μας θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι υλοποίησης του νέου Προγράμματος".