Τι προβλέπεται για τη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στα δημοτικά

Έγγραφο για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής απέστειλε η Διεύθυνση Σπουδών Αθμιας εκπαίδευσης στις Διευθύνσεις Π.Ε όλης της χώρας. Σε αυτό αναφέρεται ότι το μάθημα διδάσκεται 2 ώρες την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου στα σχολεία κανονικού προγράμματος. 

Στο ολοήμερο σχολείο του κανονικού προγράμματος, ο Αθλητισμός είναι υποχρεωτικό διδακτικό αντικείμενο για τις Α και Β τάξεις και για 4 ώρες την εβδομάδα. Για δε τις υπόλοιπες τάξεις αποτελεί μάθημα επιλογής και για 2 ώρες την εβδομάδα. 

Στα δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ η Φυσική Αγωγή διδάσκεται στις Α, Β, Γ και Δ τάξεις 4 ώρες την εβδομάδα και στις Ε και Στ τάξεις 2 ώρες την εβδομάδα. 

Στο δε ολοήμερο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ διδάσκεται 1-5 ώρες την εβδομάδα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. 

Επιπλέον γνωστοποιείται ότι στα πλαίσια της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, το ΥΠΑΙΘ συνεργάζεται με τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων. Συγκεκριμένα και στο παρελθόν και πρόσφατα το ΥΠΑΙΘ έχει εγκρίνει άδεια εισόδου στα σχολεία μετά από αιτήματα των Ομοσπονδιών σε επιλεγμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση των αθλημάτων. 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ΥΠΑΙΘ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Καλόγηρος Βασίλειος