Σκληροί τόνοι από τον Υπουργό Παιδείας για ΙΕΚ και Κολέγια με οφειλές

Πλαστά δικαιολογητικά κατέθεσε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας. Μάλιστα ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος ενημέρωσε ότι θα πάει σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Ο κ. Λοβέρδος ήταν σκληρός με όσα μεταλυκειακά κέντρα έχουν οφειλές και σε αυστηρούς τόνους δήλωσε ότι «υπήρχε μία προθεσμία μέχρι 15 Οκτωβρίου καθώς οι οφειλές προς το ΙΚΑ είναι στα 140 εκατομμύρια ευρώ. Θα σταματήσουν να μην πληρώνουν το ΙΚΑ για να πληρώνουν την διαφήμισή τους για να μην πω κάτι άλλο. Είναι σαν να τους επιδοτεί το κράτος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές επιχειρήσεις πήγαν να ρυθμίσουν στο τέλος της προθεσμίας και είναι  εν αναμονή μιας συνολικής ρύθμισης. Επίσης ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το Υπουργείο είναι σε σωστό δρόμο και ότι δεν θα κάνει πίσω ούτε πόντο.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Θέλουμε να έχουμε την στήριξη από την Επιτροπή. Δεν τα βρίσκουμε εμείς, δεν τα ξέρουμε, το ΙΚΑ τα εντοπίζει. Εκδίδεται ως έγγραφο κάτι το οποίο δεν έχει βγει από  τις υπηρεσίες του και είναι πλαστό. Στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό και λένε ότι τους διασύρουμε. Δεν λένε για το πώς αλλάζουν ονομασίες και ότι ο υπεύθυνος του κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης. Θα σας ενημερώνουμε διότι θα καθαρίσουμε την μεταλυκειακή εκπαίδευση. Σήμερα το πρωί είχα συνάντηση με τον Κινέζο Πρέσβη. Γιατί να έρχονται μόνο 27 Κινέζοι στην Ελλάδα για σπουδές και χιλιάδες ή και εκατομμύρια να πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Ο χώρος, όμως, υποδοχής θα πρέπει να είναι καθαρός. Φαντάζεστε να έρχονταν άνθρωποι εδώ σε ιδρύματα με πλαστά πιστοποιητικά».

 

Καλόγηρος Βασίλειος