Εκπαιδευτικοί: Αναμόρφωση μεταθέσεων και υπηρεσιακών συμβουλίων

Στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων και των υπηρεσιακών συμβουλίων και συγκεκριμένα των Προεδρικών Διαταγμάτων 50/96 και 1/2003 θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας το οποίο με επιστολή του στις  26 Σεπτεμβρίου ζήτησε από τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών και δασκάλων να ορίσουν από δύο εκπροσώπους στην επιτροπή.

Η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδια Ελλάδος), απαντώντας στην επιστολή του υπουργείου Παιδείας, όρισε ως εκπροσώπους τους αιρετούς στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννη και Μπράτη.

Οι δυο αιρετοί θα πάρουν μέρος στην επιτροπή που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την τροποποίηση και τη συμπλήρωση των διατάξεων:

α) Του π.δ. 50/1996 "Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".

β) Του π.δ. 1/2003 "Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αρμοδιότητες αυτών, όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία εκλογής των αιρετών τακτικών και αναπληρωματικών μελών των συμβουλίων αυτών".

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να υποβάλουν εντός του μηνός Οκτωβρίου προτάσεις σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα ώστε να κωδικοποιηθούν και κατατεθούν στις συνεδριάσεις της  επιτροπής από τους εκπροσώπους μας. Παράλληλα το Δ.Σ. θα οργανώσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιφερειακές συσκέψεις στις οποίες θα είναι δυνατή η αναλυτική συζήτηση και επί αυτών των θεμάτων.

Εκπροσώπους έχει ορίσει και η ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή και το μέλος της κ. Πεππέ.

Όπως αναφέρθηκε δυο είναι οι βασικοί άξονες που θα συζητηθούν. Ο ένας αφορά τις βελτιώσεις στο σύστημα των μεταθέσεων και αποσπάσεων και ο άλλος άξονας αφορά το καθεστώς των υπηρεσιακών συμβουλίων για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι αναμένονται ανατροπές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Καλόγηρος Βασίλειος