Προβληματισμός για την αύξηση των ωρών της φυσικής αγωγής

Την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απασχολεί η εισαγωγή της γυμναστικής στα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή ΚΚΕ κ. Γκιόκα για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δήλωσε:

Μιλήσατε για την προσχολική εκπαίδευση. Έχετε την εντύπωση εσείς ότι δεν απασχόλησε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το πώς θα μπει στο νηπιαγωγείο; Αλλά εσείς θεωρείτε πάρα πολύ εύκολο το να βάλεις τη φυσική αγωγή σε ένα παιδί κάτω των έξι ετών χωρίς σχεδιασμό και χωρίς τίποτα;

Ο κ. Δερμεντζόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι "όλα τα συζητάμε, όλα τα βλέπουμε και τα κάνουμε σε συνεργασία με το σώμα των καθηγητών της φυσικής αγωγής. Δεν κάνουμε τίποτα βεβιασμένα και τίποτα με «μπαλώματα» και απρογραμμάτιστα, όπως επικαλείστε".

Ο υφυπουργός Παιδείας κάλεσε τον κ. Γκιόκα να καταθέσει μια πρόταση και να προτείνει ποιες ώρες πρέπει να αφαιρεθούν και από ποια μαθήματα τονίζοντας ότι «είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι όταν θα προσπαθήσετε να κάνετε το συνολικό πρόγραμμα, θα βρεθείτε σε πολύ πιο δύσκολη θέση από αυτή που είμαστε εμείς σήμερα που το υλοποιούμε».

Ο κ. Δερμεντζόπουλος υπογράμμισε ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι ώρες για το μάθημα της γυμναστικής κατά μια ώρα στη Γ' Λυκείου ενώ στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου γίνονται πολλές δράσεις που στόχο έχουν και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γκιόκας απαντώντας σε ερώτηση του κ. Δερμεντζόπουλου για το ποια μαθήματα πρέπει να αφαιρεθούν απάντησε:

Μπορούν να βρεθούν ώρες. Υπάρχουν μαθήματα, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, που επί της ουσίας αυτό που μαθαίνουν είναι η υποταγή του μαθητή στον αυριανό εργοδότη και όχι απλά είναι άχρηστα στο σημερινό σχολείο, αλλά, αν θέλετε, είναι και επικίνδυνα, κατά τη δική μας άποψη. Μπορούν λοιπόν να βρεθούν ώρες για να προστεθούν στο μάθημα της φυσικής αγωγής.

Καλόγηρος Βασίλειος