Κενό αναπληρωτή Κοινωνιολογίας με ώρες φιλολογικών μαθημάτων

Κενό κοινωνιολόγου με ώρες φιλολογικών μαθημάτων δημιουργήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ κ. Παμποράκης και Καραμητσόπουλος (αναπληρωματικό μέλος).   

Το news.gr επικοινώνησε με τον αιρετό στο ΠΥΣΔΕ κ. Παμποράκη ο οποίος και μας ανέφερε ότι δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες δώδεκα ώρες από το νόμο για να στοιχειοθετηθεί κενό Κοινωνιολόγου αφού υπήρχε η δυνατότητα κάλυψης τριών ωρών από εκπαιδευτικό γειτονικού Λυκείου.

Ωστόσο, δεν καλύφθηκαν οι ώρες αυτές, με αποτέλεσμα οι κενές ώρες κοινωνιολογίας να αυξηθούν σε τέσσερις και μαζί με κάποιες ώρες σε γειτονικά σχολεία και δέκα ώρες ιστορίας να δημιουργηθεί θέση για κοινωνιολόγο.

Στο ενημερωτικό τους δελτίου οι δυο αιρετοί αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων  ότι κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας υπήρξαν αποφάσεις στις όποιες αντέδρασαν  και τις καταψήφισαν, όπως στην περίπτωση των ΠΕ10, όπου χωρίς λόγο έγινε αλλαγή των κενών και κατ’ επέκταση επανατοποθέτηση των ευρισκομένων στη διάθεση, καθώς και στη δημιουργία κενού ΠΕ10 για αναπληρωτή με ώρες φιλολογικών μαθημάτων (άρα κενό ΠΕ02).

Στο συγκεκριμένο θέμα οι αιρετοί κ. Παμποράκης και Καραμητσόπουλος αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι αποχώρησαν αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην λογική "των εξυπηρετήσεων και στη δημιουργία κενών κατά παραγγελία".

Καλόγηρος Βασίλειος