Ποιοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται την Τετάρτη

Αύριο θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών τόσο στην Ειδική Αγωγή όσο και στη Γενική Εκπαίδευση όπως έχει γράψει το news.gr. Αν και μέχρι το μεσημέρι δεν είχε δοθεί εντολή προκειμένου να πραγματοποιηθούν προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός των κενών οδήγησε τον υπουργό Παιδείας να δώσει εντολή για προσλήψεις και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εκτός από το ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 800-900 προσλήψεις. Αναμένεται το κύριο μέρος εξ αυτών να αφορά τις βασικές ειδικότητες Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών, ενώ πιθανόν είναι να πραγματοποιηθεί μικρός αριθμός προσλήψεων και σε άλλες ειδικότητες.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα και με ανάρτηση  σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτη θα πραγματοποιηθούν 600 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  ενώ σε 1995 θα ανέλθουν οι προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ για τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα.

 

Καλόγηρος Βασίλειος