Στο τελικό στάδιο οι 3000 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

«Yπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας  και τον κ.Σταϊκούρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον διορισμό αύριο, Τετάρτη, ακόμη 3.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Έως το απόγευμα θα έχει υπογραφεί και από τους κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και κ. Χαρδούβελη. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε τα κενά για να κάνουμε τις κατάλληλες τοποθετήσεις. Νεότερα θα έχουμε μέσα στην ημέρα»

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο κ. Λοβέρδος μέσω  λογαριασμού του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το news.gr σύμφωνα και με ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται τις επόμενες μέρες και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών. Κύκλοι του Υπουργείο μας ανέφεραν ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε προσλήψεις φιλολόγων, δασκάλων, νηπιαγωγών, μαθηματικών και φυσικών.

Σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών της β φάσης των αποσπάσεων. Όπως γράψαμε χθες ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα πάρουν την πολυπόθητη απόσπαση θα είναι μικρός.

Στη δευτεροβάθμια δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40 με τους περισσότερους αποσπασθέντες να είναι γυμναστές. Στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών οι αποσπάσεις θα είναι ελάχιστες καθώς θα αφορούν εκπαιδευτικούς που φεύγουν από κεντρικές περιοχές και κατευθύνονται σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως είναι τα Δωδεκάνησα κ.α. Ελάχιστες αναμένεται να είναι και οι αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ είναι πιθανόν ο αριθμός να είναι διψήφιος, καθώς έχει δοθεί εντολή για μετακινήσεις από πλεονασματικές σε ελλειμματικές περιοχές.

 

Καλόγηρος Βασίλειος