Στα εξεταζόμενα μαθήματα η Πληροφορική στο Νέο Λύκειο

Σε αναβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής θα προχωρήσει ο υπουργός Παιδείας. Αν και κατά το παρελθόν είχε υποστηρίξει μέσα από γραπτές του απαντήσεις ότι τα μαθήματα έχουν καθοριστεί με το νόμο για το Νέο Λύκειο σήμερα έδωσε την πληροφορία μέσα από τη Βουλή ότι το μάθημα θα προστεθεί στα εξεταζόμενα. Επίσης ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο τρόπος διαμόρφωσης του αναλυτικού προγράμματος του «Νέου Λυκείου» έχει προβλήματα ωστόσο τόνισε ότι δε θέλει να πειράξει το νόμο ούτε για το «Νέο Λύκειο» ούτε για τα πανεπιστήμια.
 
Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας για το μάθημα της πληροφορικής: 
 
Υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα, κυρία Ρεπούση, να μην αλλάξουμε το ν.4009 όπως τροποποιήθηκε από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ούτε το «Νέο Λύκειο», παρ’ ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε το αναλυτικό του πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μου -γιατί είμαι και εγώ εκπαιδευτικός- έχει προβλήματα. Το μόνο που θα κάνουμε εδώ είναι η αναβάθμιση της πληροφορικής, την οποία θα προσθέσουμε για αυτούς που δίνουν τις σχετικές εξετάσεις ως εξεταζόμενο μάθημα. Και θα το κάνουμε τώρα, για να προλάβουμε την επόμενη εξεταστική περίοδο. 
 
Δεν πρόκειται να πειράξουμε τους νόμους για τα πανεπιστήμια και για το Νέο Λύκειο, γιατί δεν θέλουμε να επαναλάβουμε την πρακτική ότι κάθε Υπουργός αλλάζει αυτά που έκανε ο προηγούμενος.
 
 
Καλόγηρος Βασίλειος