Άρχισαν οι εγγραφές στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Άρχισαν από την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των μαθητών για τo Κοινωφελές Σιβιτανίδειο Ίδρυμα, το οποίο περιλαμβάνει την Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, το οποίο ιδρύθηκε το 1927, με σκοπό την άρτια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων κυρίως της Ελληνικής Επικράτειας.

Στη Σιβιτανίδειο Σχολή λειτουργούν 4 Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), εκ των οποίων 3 πρωινά ΕΠΑ.Λ. και 1 απογευματινό, Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και το νεοσυσταθέν Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κε.Δι.Βι.Μ.2), με τομείς και ειδικότητες, που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν αυτών που λειτουργούν πανελλαδικώς. Επιπλέον, έχει αυτοδύναμο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.), το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαστηριακών μαθημάτων για κάθε τομέα και ειδικότητα.

Οι εγγραφές των μαθητών για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται από 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι του χρόνου έναρξης των μαθημάτων και για τη ΣΕΚ και το ΙΕΚ στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δραστηριότητος του Υπουργείου Παιδείας. Η Σιβιτανίδειος Σχολή με το έμπειρο και εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό της, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων της αποτελεί μια σημαντική διέξοδο στην αγορά εργασίας για τους νέους της χώρας. Επιπλέον, διαθέτει Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, οργανωμένη σύγχρονη βιβλιοθήκη, ιατρείο, αθλητικές εγκαταστάσεις και Γραφείο Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.sivitanidios.edu.gr