Αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών στο διαδίκτυο

Σήμερα αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών, όπως έγραψε το news.gr σε χθεσινό του άρθρο. Οι πίνακες θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.): http://e-aitisi.sch.gr. Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στον δικτυακό του τόπου όπου και ενημερώνει για την περίοδο των ενστάσεων.

Συγκεκριμένα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτών να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου ή και της ειδικότητάς τους. Σε περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά από 22/08/2014 μέχρι και 26/08/2014, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα, όπως ορίζεται στην αριθμ. 132801/Δ2/21-08-2014 (ΑΔΑ:ΨΤΕΦ9-ΔΚ4) σχετική εγκύκλιο.

Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας μας αναφέρθηκε ότι ίσως υπάρξουν κάποια λάθη στους πίνακες και γι΄αυτό καλό είναι οι εκπαιδευτικοί να τους ελέγξουν ενδελεχώς ώστε να καταθέσουν τις ενστάσεις τους.

Στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου αναφέρεται ότι σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά από 22-08-2014 μέχρι και 26-08-2014, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι θα παραλαμβάνονται ενστάσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο:

α) στην ένταξη στους ανωτέρω πίνακες,

β) στην αλλαγή της σειράς κατάταξης, ήτοι για θέματα που έχουν να κάνουν με μόρια τελευταίου και προτελευταίου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, μόρια προϋπηρεσίας, εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων,βαθμό και ημερομηνία κτήσης Πτυχίου, Μεσογειακή Αναιμία, Σκλήρυνση κατά Πλάκας και την ιδιότητα πολυτεκνίας

γ) στην ιδιότητα της τριτεκνίας

δ) στην κτήση ή μη παιδαγωγικού Πτυχίου

Επισημαίνεται ότι δεν θα παραλαμβάνονται από τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. ενστάσεις για θέματα που δεν αφορούν στην κατάρτιση/κατάταξη στους οικείους πίνακες, όπως π.χ. η προϋπηρεσία των σχολ. ετών 2010-2011, 2011-12 και 2013-2014, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και γνώσης Η/Υ κτλ.

Καλόγηρος Βασίλειος