Καθυστέρηση πληρωμών στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Στην αδυναμία λήψης φορολογικής ενημερότητας του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) οφείλεται η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων αμοιβών μεταξύ των άλλων και των Υπευθύνων Εκπαίδευσης, των Υπευθύνων Οργάνωσης και των Εκπαιδευτών στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο Υφ. Παιδείας κ. Κουκοδήμος μετά από σχετική ερώτηση.

"Το εν λόγω πρόβλημα διευθετήθηκε στις 16 Ιουνίου με τη συμβολή των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ και του Υπουργείου Οικονομικών και αντιμετωπίσθηκαν τα γραφειοκρατικά κωλύματα που καθυστερούσαν την αποπληρωμή", αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Κουκοδήμος.

"Ήδη άρχισαν οι αποπληρωμές των δεδουλευμένων από τις 25/06", τονίζει ο κ. Κουκοδήμος, και «η καταβολή θα συνεχίζεται τμηματικά και μέχρι ολοκλήρωσής της σύμφωνα με τα παραδοτέα που ορίζονται στη σύμβαση τους και την ορθή παράδοση των παραστατικών τους".

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας το ποσό των αμοιβών των Περιφερειακών Στελεχών από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2014, ανέρχεται σε 1.700 ευρώ ενώ σημειώνεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πληρωμή ενός μεγάλου μέρους των ανωτέρω αμοιβών και προβλέπεται ότι η καταβολή του συνόλου αυτών θα ολοκληρωθεί  άμεσα.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτές, ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρει ότι "το ποσό των αμοιβών βάσει των τμημάτων που έχουν ολοκληρωθεί από την αρχή του Έργου υπολογίζεται σε περίπου 2.500 ευρώ. Ένα μέρος αυτών έχει ήδη καταβληθεί και καταβάλλεται κάθε  δυνατή προσπάθεια για τη σταδιακή και έγκαιρη πληρωμή τους".

Καλόγηρος Βασίλειος