Εισακτέοι: Πόσες θέσεις θα δοθούν στους υποψηφίους του 10%

Τους 175 φτάνουν οι φοιτητές που θα εισαχθούν στο νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο έχει ενταχθεί στο 1ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

Το παραπάνω ορίζεται με το ΦΕΚ 1501 στο οποίο μεταξύ των άλλων καθορίζεται ανά τμήμα ο αριθμός εισακτέων ανά κατηγορία υποψηφίων. Στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρεται ο αριθμός των θέσεων για την κατηγορία του 10%, που όπως έχει γράψει το news.grτο 60% δίνεται στους αποφοίτους του 2013 και το 40% στους αποφοίτους του 2012, καθώς και ο αριθμός των θέσεων που ανιστοιχεί στο 1% των θέσεων των Εσπερινό Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ομάδας Β.

Σε ό,τι αφορά τις σχολές των ΤΕΙ ορίζεται ότι το 20% των θέσεων δίνεται σε υποψηφίους της κατηγορίας των Ημερήσιων ΕΠΑΛ ομάδα Α με εξέταση σε 4 μαθήματα. Τονίζουμε ότι από φέτος δίνεται το δικαίωμα στου αποφοίτους των ΕΠΑΛ ομάδας Α τόσο του 2012 όσο και του 2013 να διεκδικήσουν θέσεις για την κατηγορία του 10% χωρίς νέα εξέταση.Στους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στα τμήματα των ΤΕΙ δίνεται το 69% των θέσεων.

Τονίζουμε ότι κατά τον αριθμητικό υπολογισμό των θέσεων, σύμφωνα με τα ποσοστά γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα. Ειδικότερα αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο, που είναι μισό ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, η στρογγυλοποίηση γίνεται στην επόμενη ακέραια μονάδα. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο απ' το μισό της ακέραιης μονάδας δε λαμβάνεται υπόψη, εκτός αν μηδενίζεται η θέση, οπότε γίνεται στρογγυλοποίηση στην ακέραιη μονάδα, ώστε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει (1) τουλάχιστον θέση της κάθε κατηγορίας για κάθε σχολή ή τμήμα σχολής ή εισαγωγική κατεύθυνση των τμημάτων.


Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Καλόγηρος Βασίλειος