Ποια βιβλία αλλάζουν στα Επαγγελματικά Λύκεια

Ξεκινά η διαδικασία εκτύπωσης των βιβλίων για το νέο σχολικό έτος. Με απόφασή που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου καθορίστηκαν τα σχολικά βιβλία τα οποία θα τυπωθούν χωρίς αλλαγές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Από το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας διαπιστώνουμε ότι δεν θα αλλάξει το βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας για καμιά από τις τρεις τάξεις των ΕΠΑΛ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν  λόγω βιβλίο είναι κοινό και για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Επίσης, διατηρούνται τα βιβλία Άλγεβρα και Στοιχεία Πιθανοτήτων Α Γενικού Λυκείου, Ευκλείδεια Γεωμετρία Α΄& Β΄ τάξεων Γενικού Λυκείου (Ε.Μ.Ε.). Αλλαγές δεν θα έχουμε στα βιβλία της Ιστορίας, των Θρησκευτικών και της Λογοτεχνίας για την Α τάξη των ΕΠΑΛ.

Αντίθετα, καινούργια βιβλία θα έχουν οι μαθητές της Α' τάξης των ΕΠΑΛ σε Φυσική, Χημεία και Πολιτική Παιδεία. Όσον αφορά τη Β τάξη των ΕΠΑΛ νέα βιβλία θα έχουν οι μαθητές σε Φυσική, Χημεία και στο μάθημα Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ. Τα υπόλοιπα βιβλία δεν αλλάζουν, όπως δεν αλλάζουν και τα σχολικά βιβλία των μαθητών της Γ' τάξης των ΕΠΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της Α τάξης των ΕΠΑΛ το τρέχον σχολικό έτος στην Α' και Β' τάξη στα μαθήματα της Φυσικής και Χημείας είχαν τα βιβλία που είχαν και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων. 

Σχολικό έτος 2013-14

- Φυσική Γενικής Παιδείας Β΄ Τάξης Γενικού  Λυκείου Ν. Αλεξάκης, Σ. Αμπατζής, Ι Βλάχος κ.ά.

- Χημεία Β΄ τάξης Λυκείου Γενικής Παιδείας (νέο βιβλίο) Σ. Λιοδάκης κ.ά.

- Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ Τάξης Γενικού Λυκείου Γ. Βλάχος

- Χημεία Α΄ Λυκείου Σ. Λιοδάκης κ.ά.

Καλόγηρος Βασίλειος