Προθεσμίες για τα δελτία εξετάσεων σε Πειραματικά Γυμνάσια-Λύκεια

H Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, ανακοινώνει ότι παρατείνεται η προθεσμία παραλαβής του δελτίου συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια ή Λύκεια, έως 16 Μαΐου 2014 αντί τις 12 Μαΐου.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής των παιδιών τους στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή τους σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο ή Λύκειο, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία συμμετοχής, από την επιτροπή εξετάσεων του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου ή Λυκείου, έως την ανωτέρω ημερομηνία. Κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο, οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει να φέρουν μαζί τους:

  • την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο
  • βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή/τριας από Δήμο ή Κ.Ε.Π. ή διαβατήριο
  • μία φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη) του/της μαθητή/τριας.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πειραματικά Λύκεια και Γυμνάσια

Λύκεια

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια.. Οι μαθητές εξετάζονται στην κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας καθώς και στα μαθηματικά

Γυμνάσια

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια. Οι μαθητές εξετάζονται στην κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας, στα μαθηματικά, στα φυσικά.

Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, οι μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες εξετάζονται προφορικά από επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των εν λόγω μαθητών/τριών οφείλουν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο σχολείο της επιλογής τους, κατά το διάστημα από 2 έως 12 Μαΐου 2014.

Τι γίνεται σε περίπτωση κενών θέσεων

Οι τυχόν κενές θέσεις στη Β’ και τη Γ’ τάξη των Προτύπων Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων καλύπτονται με την διαδικασία δοκιμασίας (τεστ) το μήνα Σεπτέμβριο, την ευθύνη της οποίας έχει το ΕΠ.Ε.Σ. της σχολικής μονάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να ανατρέξουν στη σχετική εγκύκλιο.