Ποιοι αναπληρωτές εξαιρούνται από την αυτοαξιολόγηση

Περίπου 1.300 αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιρούνται από τη συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση όπως συνάγεται από έγγραφό που έχει αποστείλει ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Βαλιαντζάς.

Το έγγραφό αφορά μόνο τους αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο της Πράξης "Διερεύνηση των παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑΛ)".

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

Σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων που δέχεται η υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στο πλαίσιο των ανωτέρω Πράξεων και μόνο, εφόσον συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο διδασκαλίας ήτοι 23 ώρες, δεν υποχρεούνται να απασχολούνται σε άλλου είδους διοικητικό έργο εκτός από αυτό που προβλέπεται στη σύμβασή τους.

Για τους υπόλοιπους αναπληρωτές ΕΣΠΑ ή και του τακτικού προϋπολογισμού δεν υπάρχει απαλλαγή από τη συμμετοχή σε διοικητικό έργο όπως είναι αυτό της αυτοαξιολόγησης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ειδικού γραμματέα της ΔΟΕ κ. Πετράκη που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του αιρετού Ευρυτανίας κ. Μοτσιόλα γνωστοποιείται ότι για τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές ΕΣΠΑ ισχύει για την αυτοαξιολόγηση ότι και για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας.

Ο κ. Πετράκης τονίζει ότι "πουθενά άλλωστε στη σύμβασή τους δεν προβλέπεται ότι δεν προσφέρουν διοικητικό έργο. Αυτό ισχύει μόνο για κάποιους εκπαιδευτικούς  ΕΣΠΑ στη Δευτεροβάθμια γιατί έχουν αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σχετικά με την συμπλήρωση ερωτηματολογίων του προγράμματος. Καλό θα είναι οι συνάδελφοι να φροντίζουν να ενημερώνονται υπεύθυνα και να μη δίνουν βάση στην έμπνευση ή τις σκοπιμότητες του καθενός".

Καλόγηρος Βασίλειος