Χάθηκε οριστικά το εξάμηνο στη Νομική Σχολή

Αυτό που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας ανακοίνωσε πρώτη η Νομική Σχολή.

Το Τμήμα συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης για να αποφανθεί τελικά ότι το χειμερινό εξάμηνο χάθηκε!

Η συνάντηση διοργανώθηκε με πάσα μυστικότητα και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με πλειοψηφία, να χαθεί το εξάμηνο σπουδών λόγω κύρους.

Το διάστημα που απομένει δεν κρίθηκε αρκετό βάσει της γνώμης των καθηγητών, για να θεωρηθεί ικανό για αναπλήρωση.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τη διοίκηση της Σχολής.

Ο νόμος προβλέπει ότι η απόφαση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τα μέλη της οποίας τελούν ακόμη υπό παραίτηση.

Η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε όμως ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης κατατέθηκε και πρόταση να γίνουν μαζί τα δύο εξάμηνα συνεχόμενα και στη συνέχεια όλες οι εξετάσεις του έτους, κάτι που όμως τελικά καταψηφίστηκε.

Πάντως, πολλοί καθηγητές της Νομικής προσήλθαν την Τρίτη στα αμφιθέατρα και έκαναν το πρώτο μάθημα το εξαμήνου, ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, δε θα το επαναλάβουν τις επόμενες ημέρες.

Η διοίκηση της Νομικής Σχολής αποφάσισε ακόμη ότι θα προχωρήσουν κανονικά όλα τα προγράμματα Erasmus (ξένων επισκεπτών φοιτητών) και θα δοθούν βαθμοί, σαν να μην έχει χαθεί το εξάμηνο στην περίπτωση αυτή.