Οι δίδυμες από την Πάτρα που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες

"Τα παιδιά να έχουν πίστη στον εαυτό τους και πάντα να κυνηγούν τα όνειρα τους"

Οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας ανακοινώθηκαν και πλέον οι επιτυχόντες γνωρίζουν σε ποια σχολή έχουν εισαχθεί. Από τους αριστεύσαντες είναι και οι Πατρινές δίδυμες Ευγενία και η Λουΐζα- Θωμαΐς Ανδρουτσέλλη.

Η Ευγενία μπήκε πρώτη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου ενώ η Λουΐζα- Θωμαΐς εισήχθη στην Νομική σχολή της Αθήνας.

Έτσι οι δυο αδελφές θα παραμείνουν αχώριστες και θα μετακομίσουν στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσουν.

Οι δυο τους μίλησαν για την επιτυχία τους στο thebest.gr .

Ευγενία Ανδρουτσέλλη- 19.155 μόρια

"Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για το αποτέλεσμα μου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Νιώθω τεράστια ικανοποίηση που πέτυχα τον στόχο μου. Τα 19.155 μόρια μου ανοίγουν την πόρτα για την σχολή Ψυχολογίας. Πολλοί με ρωτούν πώς πέτυχα να γράψω τόσο υψηλό βαθμό και εγώ απαντώ πως τα μόρια αυτά είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων συστηματικού διαβάσματος αλλά και της φετινής μου προσπάθειας.Ωστόσο δεν ξενύχταγα διαβάζοντας ούτε έφτασα σε κάποιο ακραίο σημείο.

Είχα πάντα δίπλα μου τους γονείς μου και τους καθηγητές μου με την θετική τους ενέργεια . Όμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φροντιστήριο "Πρίσμα", για την βοήθεια και την υποστήριξη που μου προσέφερε όλη την χρονιά! Και ας μην ακούγεται πολύ, το πρίσμα το φιλολογικό αποτελείται από μία εξαιρετική ομάδα καθηγητών. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρα τους!".

Λουΐζα- Θωμαΐς Ανδρουτσέλλη- 18.711 μόρια

"Νιώθω πολύ περήφανη και ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα μου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στόχος μου ήταν να φοιτήσω στην Νομική σχολή.Θεωρώ ότι η τρίτη Λυκείου δεν είναι μια τραγική χρονιά όπως πολλά παιδιά πιστεύουν. Σίγουρα έχει τις δυσκολίες της και πολύ διάβασμα όμως κατά την γνώμη μου πρέπει να αντιμετωπίζεται με ηρεμία και ψυχραιμία. Δεν χρειάζονται υπερβολές και ακρότητες αλλά οργανωμένο και συστηματικό διάβασμα. Προσωπικά καθ'όλη την διάρκεια της χρονιάς ποτέ δεν ξενύχτησα διαβάζοντας. Η επιτυχία μου στις πανελλήνιες στηρίζεται και στο γεγονός ότι είχα αποκτήσει καλές βάσεις τα προηγούμενα σχολικά χρόνια και προσπαθούσα να μην αφήνω κενά στα μαθήματα.

Επίσης νιώθω πολύ τυχερή που όλη την χρονιά είχα την θερμότερη υποστήριξη της οικογένειας μου, των φίλων μου και των καθηγητών μου στο σχολείο. Και φυσικά σε αυτήν την επιτυχία συνέβαλε καθοριστικά η πολύτιμη βοήθεια, τόσο πνευματική όσο και ψυχολογική, των καθηγητριών μου του φροντιστηρίου Πρίσματος.

Πραγματικά τις ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό!! Θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά να έχουν πίστη στον εαυτό τους και πάντα να κυνηγούν τα όνειρα τους!".