Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής χωρίς εξετάσεις

Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής χωρίς εξετάσεις

Από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής» με κατευθύνσεις:

 

1) Παιδαγωγική και Νέες Τεχνολογίες

2) Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες

3) Θετικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες (ΦΕΚ 1409/τ. Β/3-6-2014) και καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

 

Αριθμός εισακτέων

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται στους τριάντα (30). Σε περίπτωση ισοψηφησάντων ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

Ποιοι γίνονται δεκτοι

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, μετά από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

 

Χρονική Διάρκεια 

 

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα

 

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις

Η εισαγωγή γίνεται με τη συνεκτίμηση μιας σειρά μοριοδοτούμενων κριτηρίων καθώς και με τη διαδικασία της συνέντευξης.

 

Στο ΠΜΣ εισέρχονται δύο κατηγορίες πτυχιούχων: Στην 1η κατηγορίας περιλαμβάνονται πτυχιούχοι που έλαβαν το πτυχίο τους την τελευταία πενταετία από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης υποψηφιότητας. Αριθμός εισακτέων 18. Οι ανήκοντες στην 1η κατηγορία αξιολογούνται για την τελική επιλογή με βάσει τις εξής παραμέτρους:

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΜΟΡΙΑ

Βαθμός πτυχίου

20

Δεύτερο πτυχίο

5

Πτυχιακή εργασία συναφής με το αντικείμενο του Μεταπτυχιακού.

20

Αποδεδειγμένη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 4 εξάμηνα).

15

Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Μέγιστος αριθμός εργασιών 2

10 συνολικά (5 μόρια ανά εργασία)

Αποδεδειγμένη γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας σε επιπέδου Β2: Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά

5

Συνέντευξη

25

 

Στη 2η κατηγορία περιλαμβάνονται πτυχιούχοι οι οποίοι έλαβαν το πτυχίο τους προ της τελευταίας πενταετίας από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης υποψηφιότητας. Αριθμός εισακτέων 12. Οι ανήκοντες στη 2η κατηγορία αξιολογούνται για την τελική επιλογή με βάσει τις εξής παραμέτρους:

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΜΟΡΙΑ

Βαθμός πτυχίου

20

Δεύτερο πτυχίο

5

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή Διδακτορικό δίπλωμα.

5

Αποδεδειγμένη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα αναγνωρισμένου φορέα σε αντικείμενα σχετιζόμενα με τον τίτλο του ΠΜΣ (ελάχιστος χρόνος 1 εξάμηνο, μέγιστος χρόνος 4 εξάμηνα).

15

Δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Μέγιστος αριθμός εργασιών 4

20 συνολικά (5 μόρια ανά εργασία)

Αποδεδειγμένη γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας σε επιπέδου Β2: Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά

5

Συνέντευξη

30

 

Αιτήσεις

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις και το βιογραφικό τους από 18/06/2015 μέχρι και την 31/07/ 2015 στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

http://masteredu.eled.uowm.gr/αίτησεις/

 

Με την υποβολή της αίτησης εισαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα πρέπει ο υποψήφιος άμεσα να καταθέτει στο τραπεζικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Εθνικής Τράπεζας 377/540640-48 το ποσό των 30,00 ευρώ (έξοδα φακέλου), με την αναγραφή στο απόκομμα της τραπεζικής απόδειξης «Για το ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής».

 

Εάν τα δικαιολογητικά αποστέλλονται χωρίς την απόδειξη κατάθεσης της Τραπέζης, δεν θα γίνονται αποδεκτά. Μετά την αξιολόγηση των φακέλων και έως την 15 Σεπτεμβρίου 2015, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων, οι οποίοι θα προσέλθουν για τη διαδικασία της συνέντευξης, καθώς και η ημερομηνία διεξαγωγής της.

 

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι/ες να ταξινομούν τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με την παραπάνω αριθμημένη κατάταξη. 

 

Περισσότερα στην προκήρυξη

Το ΦΕΚ του ΜΠΣ

 

Ιστοσελίδα ΜΠΣ

 

Καλόγηρος Βασίλειος