Αναζητούν και δεύτερο βομβιστή στη Λάρισα

Στην προσαγωγή ενός άνδρα ο οποίος, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το κέντρο της Λάρισας τα ξημερώματα, προχώρησε η Αστυνομία. Η επίθεση έγινε στην πολυκατοικία όπου διαμένει η εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί τη υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας, την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα καθώς βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και ήδη της έχει αποσταλεί αστυνομική προστασία.

Ο 39χρονος φέρεται να δήλωσε πως στόχος της ενέργειάς του ήταν ο εκφοβισμός και υπέδειξε και δεύτερο συνεργό αλλά δεν κατονόμασε τον ηθικό αυτουργό της  επίθεσης.

Ο 39χρονος εθεάθη στην περιοχή της πολυκατοικίας λίγο μετά την έκρηξη και, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις αντελήφθη την Αστυνομία, έσπασε το κινητό του τηλέφωνο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε 6 κιλά δυναμίτιδας και δυόμιση μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι. Οι αστυνομικοί βρήκαν και το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες έφτασαν στην πολυκατοικία για να τοποθετήσουν τη βόμβα. Το Ι.Χ. ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα και δεν είναι κλεμμένο.

Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερίσματα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση της,  η Ένωση Εισαγγελέων καταδίκασε τη σημερινή βομβιστική επίθεση αλλά προειδοποίησε τους δράστες ότι "οι δικαστές και οι εισαγγελείς ασκούν και θα ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους" καθώς "οι όποιες από το χώρο της ανομίας προσπάθειες εκφοβισμού τους, θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα".

Η ΕΕΕ "καλεί, τέλος, την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία να κατανοήσουν ότι το λειτούργημα του δικαστή και του εισαγγελέα, ενέχει  ιδιαίτερη επικινδυνότητα  και ότι παρίσταται άμεση η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων δημιουργίας και διατήρησης συνθηκών ασφάλειας, εντός των οποίων θα εξασφαλίζεται αποτελεσματικά η απονομή της
Δικαιοσύνης με ανεξαρτησία, σθένος και παρρησία, ακώλυτα από πράξεις εγκληματικής βίας και κάθε είδους παρεμβάσεων".