Η Αστυνομία συνέλαβε δύο από τους τέσσερις ληστές της Φωκίδας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο ληστές της Φωκίδας, οι οποίοι, πριν απο μια εβδομάδα είχαν διαπράξει ληστεία σε εστιατόριο του Δήμου Δωρίδος.

Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να συλλάβει δύο από τα τέσσερα μέλη μιας επικίνδυνης σπείρας Αλβανών ληστών, ο αρχηγός της οποίας, μαζί με έναν ακόμη συνεργό, αναζητούνται ακόμη.

Οι ληστές είχαν απύθμενο θράσος όταν μπήκαν σε εστιατόριο στη Φωκίδα και άρπαξαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρηση τα χρυσαφικά που φορούσε.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να τα πάρουν όλα. Η 68χρονη γυναίκα "πάγωσε", όταν είδε τους κακοποιούς, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, να εισβάλλουν στο μαγαζί της στην τοποθεσία "Χάνι Ρέρεσι" της κοινότητας Τειχίου και να την απειλούν με περίστροφο, που κρατούσε ο 31χρονος "εγκέφαλος" της σπείρας.

Οι δράστες άρπαξαν τις εισπράξεις, ύψους μόλις 250 ευρώ, αλλά και τα χρυσά σκουλαρίκια και ένα ρολόι της ιδιοκτήτριας. Προσπάθησαν, μάλιστα, να βγάλουν από τα δάχτυλά της ένα χρυσό δακτυλίδι και τη βέρα της, αλλά εκείνα είχαν κολλήσει και δεν έβγαιναν και έτσι, δεν τα κατάφεραν.

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι, στη συνέχεια, αποπειράθηκαν να τρυπώσουν και στο σπίτι της, αλλά κάτι τους φόβισε και διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους προς την ορεινή Ναυπακτία.

Στα πλαίσια των ερευνών των Αρχών, το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε στο ορεινό χωριό Ελευθέριανη και εξετάστηκε για αποτυπώματα. Λίγο αργότερα προσήχθησαν οι δυο Αλβανοί ηλικίας 33 και 32 και εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους στη ληστεία, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ομοεθνών συνεργών τους ηλικίας 31 και 25 χρόνων.

Σε βάρος όλων ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Άμφισσας άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, ληστεία και παράβασης του νόμου περί όπλων και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή σήμερα και στο μεταξύ διατάχθηκε η κράτησή τους.