Γλυκά Νερά: Μαφιόζικη εκτέλεση μπροστά στα μάτια μαθητών του Δημοτικού

Από τον εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα

Άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, πριν από λίγη ώρα, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Σαλώνων, στα Γλυκά Νερά, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε και μια γυναίκα. Στο σημείο βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο νεκρός είναι γνωστός μπράβος της νύχτας. Το θύμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβολήθηκε από τους δράστες, που φορούσαν κράνη, λίγα λεπτά αφότου είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο.

Διαβάστε εδώ: Ο γνωστός μπράβος της νύχτας και αθλητής του bodybuilding Βασίλης Γρίβας το θύμα

Από τον εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε μια γυναίκα που είχε πάει το παιδί της στο σχολείο. Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες.

Σημειώνεται, ότι το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε, πριν από λίγα λεπτά καμένο στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Γλυκά νερά: Τραύμα στο θώρακα φέρει η γυναίκα

Τραυματισμένη στο στήθος είναι η γυναίκα που πήγαινε το παιδί της στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Σαλώνων, στα Γλυκά Νερά και βρέθηκε μπροστά στην είσοδο την ώρα που οι τέσσερις δράστες άνοιγαν πυρ και εκτελούσαν το σχέδιό τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ η γυναίκα έχει μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και είναι τραυματισμένη στο στήθος. Μάλιστα αναμένεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση η γυναίκα φέρει διαμπερές τραύμα στο θώρακα και η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Κάτοικοι Γλυκών Νερών: Φοβόμαστε για τα παιδιά μας

Φόβος για τα παιδιά τους και γενικότερα για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή των Γλυκών Νερών είναι αυτό που πηγάζει από τις δηλώσεις των κατοίκων της περιοχής, με αφορμή τη δολοφονία έξω από σχολείο.

Μια κυρία που πήγαινε τον γιο της στο νηπιαγωγείο και η κόρη της είναι συμμαθήτρια με το παιδί του θύματος, δήλωσε: «Η κόρη μου είναι στο ίδιο τμήμα με το παιδί του ανθρώπου που σκότωσαν. Μας έχει στεναχωρήσει (το γεγονός), γιατί ήταν και το παιδάκι του μπροστά. Μας έχει φοβίσει για τα παιδιά μας. Τουλάχιστον, ας είναι μακριά από τα παιδιά μας».

Για το πόσο ανησυχούν οι γονείς για τα παιδιά τους, τόνισε: «Η κόρη μου δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο. Όμως, δεν θα μιλήσω για το δικό μου παιδί, αλλά για το παιδάκι αυτό που είδε να δολοφονούν τον πατέρα του. Και από ό,τι μου έχουν πει, δεν γνωρίζει και την αλήθεια. Πρέπει να ελεγχθεί η περιοχή και η  αστυνομία να είναι σε κίνηση».

Σχετικά με το αν άκουσε πυροβολισμούς, είπε: «Ευτυχώς ο γιος μου είναι μικρός και δεν κατάλαβε. Άκουσα τους πυροβολισμούς και νόμιζα ότι ήταν δυναμιτάκια. Ήρθε μια κυρία και μου έλεγε “μην πας σχολείο, είναι ένας με κουκούλα και πυροβολεί”. Μετά είδα τον πατέρα του παιδιού, που ήταν πεσμένος στο κάθισμα του συνοδηγού, με το αυτοκίνητο να είναι δύο μέτρα μακριά από την είσοδο του σχολείου».

Αναφορικά με την κυρία που τραυματίστηκε, σημείωσε. «Δεν την είδα καλά. Μίλαγε και είχε τις αισθήσεις της. Το ασθενοφόρο, όμως, ήρθε μετά από μια ώρα».

Ένας κύριος, που μένει στην περιοχή, δήλωσε: «Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς. Νομίζαμε ότι πετούσαν φωτοβολίδες και δεν δώσαμε μεγάλη σημασία. Μετά μάθαμε τι συνέβη».

«Κάτι πρέπει να γίνει»

Μια άλλη κυρία,  επίσης κάτοικος της περιοχής, επισήμανε: «Με το που άκουσα πυροβολισμούς είπα “τι γίνεται” και ήρθα στο σημείο».

Και στη συνέχεια τόνισε: «Με προβληματίζει σαν γονιό πάρα πολύ, ότι αυτό το γεγονός έγινε αυτήν την ώρα, με 395 μαθητές  στημένους στη σειρά για προσευχή. Είναι τραγικό. Γιατί δεν το έκαναν κάπου άλλου; Τι σημαίνει αυτό; Ακούμε κάθε βράδυ πυροβολισμούς. Εν τέλει, κάτι πρέπει να γίνει».

 

Βίντεο -φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος