Παρίστανε τη δικηγόρο λέγοντας σε παπά ότι έχει ένταλμα σύλληψης!

Με σκοπό να του αποσπάσει 4.000 ευρώ

Ακόμη και έναν παπά δεν δίστασε να εξαπατήσει μια σπείρα επιτηδείων! Στον ιερέα παρουσιάστηκε μια 48χρονη που παρίστανε τη δικηγόρο και του είπε πως σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. Για να μην ενεργοποιηθεί, του είπε πως έπρεπε να της δώσει 4.000 ευρώ κι εκείνη θα μεσολαβούσε στην αστυνομία.

Η σπείρα αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής. Η 48χρονη συνελήφθη για απάτη κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και αντιποίηση δικηγορικής ιδιότητας. Παράλληλα, συγκατηγορούμενοί της, για τα ίδια αδικήματα, είναι ένας 59χρονος και ένας άγνωστος συνεργός τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 25 Απριλίου 2017 όταν ο ιερέας έκανε καταγγελία στην αστυνομία. ένας ιερέας και κατήγγειλε ότι η κατηγορούμενη, η οποία συστηνόταν ως δικηγόρος και του ζήτησε το ποσό των 4.000 ευρώ.

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση συμφωνήθηκε να της καταβάλλει ο ιερέας σε προκαθορισμένο σημείο, στις 28 Απριλίου 2017, το ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, ενώ προσημειώθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ. Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο παράδοσης, συνέλαβαν τη 48χρονη, μόλις παρέλαβε το συγκεκριμένο ποσό. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.