Συμμορία νεαρών έκλεβε ηλικιωμένους και ανήλικους στα βόρεια προάστια

Συνελήφθησαν στο Μαρούσι πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι

Συμμορία νεαρών, οι οποίοι λήστευαν ηλικιωμένους και ανήλικους σε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι (12, 14 και 15 ετών) και οι δύο ηλικίας 20 και 23 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αρπάξει με τη χρήση βίας, τσάντα γυναίκας που περπατούσε στην περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ατόμων με μειωμένες δυνατότητες αντίδρασης, όπως ηλικιωμένους και ανήλικους. Κινούμενοι κυρίως με αυτοκίνητο, εντόπιζαν θύματα που περπατούσαν και με τη χρήση βίας ή απειλής τα λήστευαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών, στον Γέρακα και στο Μαρούσι.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.