Επίθεση… μασκαράδων με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ντυμένοι με αποκριάτικες στολές ήταν οι δράστες

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, περίπου στις 5 το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 30 άτομα που φορούσαν αποκριάτικες στολές, εμφανίστηκαν από την οδό Πειραιώς και πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα γραφεία του κόμματος, καθώς και στην τζαμαρία των γραφείων. Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, που διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο, πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Για το περιστατικό έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής 35 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην επίθεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας

“Δολοφονική” χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση με μολότοφ που σημειώθηκε το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για “τραμπούκους” και “ανθρώπους του υποκόσμου”.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

“Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους.

Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων”.