Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις για ναρκωτικά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Σε συνολικά 15 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Για εμπόριο κοκαΐνης, καλλιέργεια χασίς και άλλα αδικήματα συνελήφθησαν μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση οκτώ άτομα στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για τέσσερις ντόπιους, ηλικίας 59 και 60 ετών, και δύο 38χρονους, καθώς και έναν 35χρονο από τη Συρία, έναν 30χρονο από την Αλβανία και δύο 25χρονες από τη Ρουμανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 59χρονος ήταν ο βασικός προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με τον 38χρονο και τον 35χρονο να διοχετεύουν τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην αγορά του Ηρακλείου. Επίσης η διακίνηση γινόταν με την συνδρομή της μιας 25χρονης από τη Ρουμανία, ενώ οι υπόλοιποι εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες είτε ως «βαποράκια» είτε ως χρήστες.

Από τη συνολική δραστηριότητα των συλληφθέντων από 19-07-2015 έως 16-10-2016, διαπιστώθηκαν συνολικά 40 περιπτώσεις αγοραπωλησιών κοκαΐνης.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 37 δενδρύλλια κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με την ίδια μέθοδο, ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και ένα περίστροφο.

Ακόμη κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.348 ευρώ ως προερχόμενα από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, 5.200 ελβετικά φράγκα, μια μεταλλική ράβδος, και 10 κινητά τηλέφωνα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία εις βάρος τους αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Συλλήψεις και στο Ρέθυμνο

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δήμο Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα, πέντε άνδρες ηλικίας από 28 έως 55 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 41 και 47 ετών, όλοι τους Έλληνες, κατηγορούνται κατά περίπτωση για αδικήματα που αφορούν σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, αφορούσε σε δράσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ για την καταπολέμηση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. Στην επιχείρηση στον Μυλοπόταμο, μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν μεγάλη ποσότητα κάνναβης, όπλα, πιστόλια, φυσίγγια και κροτίδες.

Συγκεκριμένα σε έρευνες στα σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν:

4.482 γραμμάρια κάνναβης, 2 πολεμικά τυφέκια, 4 πιστόλια, 2 γεμιστήρες, 283 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 6 κυνηγετικά όπλα, 138 κροτίδες, 1 ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, 1 διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, 128 γραμμάρια καπνού τα οποία στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 2 ζυγαριές ακριβείας, αποξηραμένο τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης, σπόροι κάνναβης, 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάλυκες.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, εξετάζει τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων σε παρόμοιες ή άλλες αξιόποινες πράξεις.