35χρονος Αλβανός έριξε βιτριόλι σε δικηγόρο

Ενδείξεις για εμπλοκή του και στην υπόθεση της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη προχθές απ’ την Ασφάλεια Αττικής με βάση εντάλματα σύλληψης για μία ανθρωποκτονία και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, εξετάζεται σοβαρά να εμπλέκεται και στην επίθεση με καυστικό οξύ σε βάρος της ευρωβουλευτού Κωνσταντίνας Κούνεβα, στις 23 Δεκεμβρίου 2008, στα 'Ανω Πετράλωνα.

Ο 35χρονος Αλβανός συνελήφθη στη Δραπετσώνα, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης από τους ανακριτές Αθήνας και Πειραιά για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, τον Δεκέμβριο του 2007 στο Νέο Κόσμο.

Ο Παύλος Σαράκης είχε δεχτεί την επίθεση με βιτριόλι, μετά από αποκαλύψεις για υποθέσεις μαστρωπίας και υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να διορθωθεί η ζημιά που υπέστη στο πρόσωπο. Ο ίδιος  κλήθηκε σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής και αναγνώρισε σε μεγάλο ποσοστό τον 35χρονο, ως τον δράστη της επίθεσης εναντίον του.

Η σύλληψη αυτή, ωστόσο, φαίνεται ότι πυροδοτεί εξελίξεις στο θέμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, το οποίο είχε απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί το πανελλήνιο και τις διωκτικές αρχές. Η γυναίκα δέχθηκε επίθεση μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε εταιρεία καθαρισμού. και ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα επί χρόνια καθώς η επίθεση που στοίχισε τον βαρύτατο τραυματισμό της,

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του συλληφθέντα για την επίθεση στην Κ. Κούνεβα, αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις από την κύρια ανάκριση, ότι πιθανόν να έχει σχέση.

Μέχρι στιγμής πάντως, η Ασφάλεια δεν έχει παραλάβει παραγγελία της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να διερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο 35χρονος Αλβανός οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Πειραιά - εκτός αυτής της υπόθεσης και  για την δολοφονία της γυναίκας τον Μάιο του 2009, συζύγου νονού της νύχτας,  σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια.

Αύριο θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή Αθηνών για την υπόθεση του Παύλου Σαράκη.