Γνωστός κοσμηματοπώλης στον εισαγγελέα για τις ληστείες των Ρομά

Μια ανώνυμη καταγγελία έκανε λόγο για εμπλοκή στο κύκλωμα

Μια ανώνυμη καταγγελία που έκανε λόγο για εμπλοκή στο κύκλωμα των Ρομά, που «ρήμαζε» σπίτια, γνωστού κοσμηματοπώλη των Βορείων προαστείων οδήγησε στην σύλληψη του μετά από έφοδο των ανδρών στο κατάστημα του.

Αν και το όνομα του κοσμηματοπώλη δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία τα στοιχεία της συγκεκριμένης καταγγελίας τον έβαλαν στο επίκεντρο της έρευνας καθώς τον εμφάνιζαν ως έναν από τους αποδέκτες ρολογιών και κοσμημάτων που έπεφταν στα χέρια γνωστού επιχειρηματία που βρίσκεται ήδη στην φυλακή.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε πριν από λίγο στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αλλά όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Άγγελος Πάρσαλης ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη μόνο για ένα όπλο του πατέρα του (πλημμέλημα ), το οποίο κατείχε από το έτος 1970.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των Ρομά, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών και έστειλε το φάκελο με τα στοιχεία στους ανακριτές κατά της διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση. Έτσι, οι δικαστικοί λειτουργοί αποτιμώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα αποφασίσουν αν προκύπτουν ή όχι σε βάρος του κοσμηματοπώλη ενδείξεις για άλλες αξιόποινες πράξεις.