Συνέλαβαν 48 πορνογράφο που βιντεοσκοπούσε ανήλικους

Σε έρευνα που έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι του

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε σε βάρος 48χρονου άντρα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε έρευνα που έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι του 48χρονου σε περιοχή της Αττικής, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και

- κινητό τηλέφωνο.

Το κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αρχές

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα εκτεταμένης διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την ανεύρεση χρηστών που κατείχαν ή είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από το διαδικτυακό έλεγχο προέκυψαν τρία ηλεκτρονικά ίχνη, που ανήκουν σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από Βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα που διατηρούσε μια από τις επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.