Βρήκαν τρύπες από πυροβολισμούς σε κτίριο στο Κολωνάκι

Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές

Προβληματισμό προκαλεί στις αστυνομικές αρχές ένα εύρημα στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα, στην οδό Φιλικής Εταιρείας, το οποίο παραπέμπει σε τρύπα από πυροβολισμό.

Το εν λόγω εύρημα, μία οπή στην πρόσοψη του κτιρίου, στον 4ο όροφο, λίγο πιο κάτω από την τζαμαρία, εντοπίστηκε το μεσημέρι από υπάλληλο της πρεσβείας, και κατόπιν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία για το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, ώστε να έχει μία ένδειξη του ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από το συμβάν.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με δύο να είναι αυτήν την ώρα τα βασικά σενάρια: είτε να πρόκειται για χτύπημα αγνώστων κατά της πρεσβείας του Μεξικού, όμως οι δράστες αστόχησαν και αντί για την τζαμαρία σημάδεψαν λίγο πιο χαμηλά, είτε να ήταν ο πραγματικός στόχος τα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας που στεγάζεται στον 5ο όροφο.

Ωστόσο, την κατάσταση περιπλέκει ο εντοπισμός μίας δεύτερης τρύπας, πιθανότατα από σφαίρα, στο ίδιο κτίριο, στην πρόσοψη του 3ου ορόφου, όπου βρίσκονται τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας με είδη ένδυσης.