Επεισοδιακή σύλληψη ληστών στο Αιγάλεω μετά από καταδίωξη

Οι συλληφθέντες είχαν νωρίτερα ληστέψει κατάστημα και πελάτες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό

Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ δύο Αλβανοί, ηλικίας 31 και 32 ετών, μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν σε κατάστημα της περιοχής.

Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο επιπλέον άτομα, ένας 50χρονος Ιταλός και η 44χρονη Ελληνίδα σύζυγός του, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι δύο Αλβανοί μπήκαν σε κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων στο Αιγάλεω και με την απειλή όπλων και μαχαιριού ακινητοποίησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος και πελάτες. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν από το ταμείο χρήματα, ενώ παράλληλα λήστεψαν και τους πελάτες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα.

Κατά την αποχώρησή τους με κλεμμένο αυτοκίνητο, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που βρισκόταν στο κατάστημα ως πελάτης, τους ακολούθησε με την μηχανή του, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο, τους εντόπισαν και προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Τότε οι δράστες έκαναν όπισθεν, εμβόλισαν τις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και διέφυγαν. Μετά, όμως, από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Μέσα στο κλεμμένο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι με γεμιστήρα που είχε δώδεκα φυσίγγια, ένα μαχαίρι και μια κουκούλα.

Παράλληλα, σε έρευνα στην οικία που διέμενε ο 32χρονος, μαζί με τον 50χρονο Ιταλό και την 44χρονη σύζυγό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 738 γραμμαρίων, ένα καλάσνικοφ, ένας γεμιστήρας, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και 27 παλαιά νομίσματα.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 32χρονος αναζητείτο από την 1η Ιανουαρίου 2015, ως δραπέτης του καταστήματος κράτησης Τρικάλων, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 14 ετών για ληστεία, κλοπή, παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Στον 32χρονο είχε χορηγηθεί εννιαήμερη τακτική άδεια, από την οποία δεν επέστρεψε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.