H λέξη που έλυσε το μυστήριο του απανθρακωμένου ναυτικού στη Βουλιαγμένη

Με έναν παράδοξο τρόπο και χάρη στην οξυδέρκεια ενός αστυνομικού

Με έναν παράδοξο τρόπο και χάρη στην οξυδέρκεια ενός αστυνομικού εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία του 50χρονου ναυτικού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός πάνω σε βράχια στη θέση Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, την περασμένη Παρασκευή μία 19χρονη κοπέλα άρχισε να ουρλιάζει σε δρόμο της Ομόνοιας μετά από καυγά με τον 34χρονο σύντροφό της. Η 19χρονη βρισκόταν εκτός εαυτού και εξαπέλυε ύβρεις κατά του άνδρα.

Το επεισόδιο πήρε έκταση με αποτέλεσμα δύο περιπολικά να φτάσουν στο σημείο και να προσαγάγουν το ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής της κοπέλας στη ΓΑΔΑ οι αστυνομικοί την άκουσαν σε κατάσταση σύγχυσης να λέει μία ασυνάρτητη φράση που περιείχε τη λέξη «Λιμανάκια».

Αμέσως το μυαλό του οδηγού πήγε στην άγρια και μέχρι εκείνη τη στιγμή ανεξιχνίαστη δολοφονία του 50χρονου ναυτικού. Η πληροφορία διαβιβάστηκε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι ανέκριναν τη νεαρή και τον 34χρονο που δεν άργησαν να ομολογήσουν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ναυτικός είχε επισκεφτεί το σπίτι του ζευγαριού με το οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις στη Δραπετσώνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κοινό σημείο αναφοράς για το θύμα και τους θύτες ήταν τα ναρκωτικά. Ο 50χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις παραισθησιογόνων ουσιών, ενώ το ζευγάρι φέρεται να έκανε χρήση ναρκωτικών.

Η 19χρονη υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ναυτικού στο σπίτι της στις 15 Ιουνίου 2016 εκείνη ήταν μόνη και ότι ο 50χρονης προσπάθησε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά. Τότε εισήλθε στο διαμέρισμα ο 34χρονος σύντροφός της, αντιλήφθηκε το περιστατικό και άρχισε να χτυπάει με τα χέρια του και έναν ανεμιστήρα το θύμα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, τον έδεσαν μαζί, τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός και στο τέλος ο εμπρησμός του θύματος.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι μετά τη δολοφονία το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι και καθάρισε το χώρο. Στη συνέχεια, έβαψαν τους ματωμένους τοίχους και απομάκρυναν όσα έπιπλα είχαν ίχνη αίματος. Η 19χρονη ειδοποίησε μάλιστα μία συνομήλικη φίλη της, η οποία πήγε στο διαμέρισμα για να τους βοηθήσει να κρύψουν τα ίχνη.