Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει τον πατέρα που βίαζε τα παιδιά του

Στον ανακριτή με αλεξίσφαιρο γιλέκο

Με σκυμμένο το κεφάλι, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικρή αστυνομική δύναμη και φορώντας κουκούλα που ο ίδιος είχε ζητήσει οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή στα δικαστήρια της Μυτιλήνης ο 54χρονος που βίαζε τα παιδιά του σε χωριό της Λέσβου.

Κατά την διαδικασία της ανάκρισης δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους δικηγόρους καθώς παραιτήθηκε ο δικηγόρος κ. Ηλιογραμμενος που είχε ορίσει αρχικά το δικαστήριο για την υπεράσπιση του 54χρονου συνταξιούχου στρατιωτικού.
 
Ο 54χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή και ο δικηγόρος ανακοίνωσε την απόφασή του.
Ωστόσο κανένας δικηγόρος δεν δεχόταν να αναλάβει να «υπερασπίσει» τον άνθρωπο αυτό που επί τρία χρόνια είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των δύο κοριτσιών του με τα στοιχεία που έρχονται στο φως να προκαλούν φρίκη ακόμα και στις αρχές που μιλούν για την σοβαρότερη περίπτωση παιδεραστίας.
 
Η διαδικασία ερώτησης των 30 δικηγόρων που βρίσκονταν στον κατάλογο του δικαστηρίου για να αναλάβουν την υπεράσπισή του κράτησε περίπου 1,5 ώρα και τελικά μετά από νόμιμες διαδικασίες και πιέσεις το δικαστήριο όρισε ξανά νέο δικηγόρο τον κ. Χατζηχαλκια.
 
Το lesvospost.com μίλησε με τον κ. Βασιλουδη αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης ο οποίος και μας δήλωσε το πρόβλημα που υπήρχε με τους δικηγόρους.
 

Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα οι γυναίκες δικηγόροι αντιστάθηκαν σθεναρά να αναλάβουν την υπόθεση αλλά και γενικά κανένας δικηγόρος από τον δικηγορικό σύλλογο Μυτιλήνης.
 
Μιλώντας με τον κ. Ηλιογραμμενο μας είπε ότι ανέλαβε αρχικά την υπόθεση μετά τον ορισμό του από το δικαστήριο αλλά όταν ανάγνωσε την κατάθεση του 54χρονου «αηδίασε» όπως μας είπε και αποφάσισε να μην δεχτεί να τον αναλάβει.
 
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με αστυνομικές πήγες ο 54χρονος δήλωσε στα κρατητήρια στης Μυτιλήνης ότι δεν θέλει δικηγόρο και απλώς θέλει να τον πάνε στα δικαστήρια για να τελειώνει όλο αυτό.
 
Σύμφωνα με δικαστικές πήγες ο 54χρονος Ν.Π στην κατάθεση του έχει δηλώσει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις αποτρόπαιες πράξεις του κάνοντας μάλιστα ακόμα και παλαιούς αστυνομικούς να δακρύσουν. Ο 54χρονος ομολόγησε όλες τις πράξεις του και μέχρι αυτήν την στιγμή δεν ξέρουμε αν δηλώνει μετανιωμένος.
 
Ο 54χρονος Ν.Π μετά τον ορισμό νέου δικηγόρου θα μεταβεί ξανά αύριο το πρωί στον ανακριτή ώστε να απολογηθεί για τις πράξεις του.
 
Οι πέντε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζει, είναι ασέλγεια μεταξύ συγγενών, αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατάχρηση σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων.