Χειροπέδες σε Γεωργιανή για το έγκλημα στην Ύδρα

Στη σύλληψη μίας γυναίκας για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου τον περασμένο Αύγουστο στην Υδρα, προχώρησαν οι αρχές.

Πρόκειται για μια 29χρονη από τη Γεωργία που εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι. Η ίδια φερόταν να έχει φύγει μαζί με τον αρχηγό της γεωργιανής συμμορίας λίγο μετά το έγκλημα με θαλάσσιο ταξί από την Υδρα στη Βάρκιζα. Η 29χρονη υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για το έγκλημα, ότι δεν ήξερε τι είχε συμβεί και ότι όταν το αντελήφθη και είπε ότι θα πάει στην αστυνομία οι ομοεθνείς της την απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν. Πάντως είχε φροντίσει να αλλάξει look, κούρεμα και χρώμα μαλλιών. Η ίδια έχει δύο κόρες 8 και 12 ετών που θα μείνουν με την γιαγιά τους.

Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου μαζί με την 56χρονη σύζυγό του Χριστίνα Μερτζάνη, έκλεισαν  το εστιατόριο  που βρίσκεται στην Ξερή Ελιά και επέστρεψαν σπίτι τους. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς, μέχρι τις 02:15 μιλούσαν με το σύζυγο της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια του διώροφου σπιτιού τους. 

Γύρω στις 2:30 οι ληστές μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, πρώτα πήγαν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σύζυγος του άτυχου 67χρονου και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα, την φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. 

Οι δράστες περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα. Επτά Γεωργιανοί ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών συνελήφθησαν στις 16-8-2015 στην Ύδρα.