Στη φυλακή ο 60χρονος που βίαζε για χρόνια την ανήλικη ανηψιά του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών καταδικάστηκε ένας 60χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για βιασμό και αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση, με θύμα την ανήλικη ανιψιά του. Ο αλβανικής καταγωγής δράστης κρίθηκε ένοχος -όπως κατηγορείτο- χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, επέστρεψε στις φυλακές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2014 στην Πέλλα, όταν το ανήλικο θύμα -μαθήτρια τότε Γυμνασίου- αποφάσισε να ανοίξει το στόμα της, εξωτερικεύοντας το δράμα που βίωνε επί τρία χρόνια. Εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο πλευρό της, ενώ οι καταγγελίες έφτασαν στην Αστυνομία και την Εισαγγελία που ξεκίνησαν έρευνα. Η ίδια φαίνεται ότι δεν αποκάλυπτε νωρίτερα τα όσα βίωνε, επειδή φοβόταν και θεωρώντας ότι οι καταγγελίες της δεν θα γινόταν πιστευτές.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, ο κατηγορούμενος βίασε το κοριτσάκι μέσα στο σπίτι του, το καλοκαίρι του 2011, όταν εκείνο πήγαινε στην 6η Δημοτικού. Έκτοτε -και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014- ο ίδιος, όποτε έβρισκε ευκαιρία, προέβαινε σε ασελγείς ενέργειες σε βάρος της ανιψιάς του, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν ήταν ικανοί να πείσουν δικαστές και ενόρκους, που τον έκριναν ένοχο.