Την Παρασκευή απολογείται ο 53χρονος που σκότωσε τον εραστή του πριν από 18 χρόνια

 Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε από τον ανακριτή Έδεσσας, ο 53χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 23χρονου, πριν από 18 χρόνια, στην Πέλλα, υπόθεση την οποία εξιχνίασε η ειδική ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων της δίωξης ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

O κατηγορούμενος μετήχθη στα δικαστήρια της Έδεσσας και οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο, απ' όπου έλαβε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Το έγκλημα φαίνεται να είχε ερωτικά κίνητρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις μεταξύ θύματος και κατηγορούμενου.

Το πτώμα του άτυχου 23χρονου είχε βρεθεί απανθρακωμένο στις 12 Ιανουαρίου του 1998 σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας. Είχε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα, ενώ τα δάκτυλά του ήταν "φαγωμένα", κάτι που ενδεχομένως προκλήθηκε από σκυλιά ή σαρκοβόρα ζώα. 

Για αρκετό καιρό, οι αστυνομικές Αρχές δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να παραμένουν στο "σκοτάδι". Ανασύροντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί εκείνη την περίοδο, αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης ανθρωποκτονιών, αποκαλούμενη και ομάδα "Cold Case", κατάφεραν αρχικά να ταυτοποιήσουν το θύμα, ενώ καταρτίστηκε κατάλογος υπόπτων, στον οποίο περιλήφθηκε και το όνομα του 53χρονου. Αυτό που τον "πρόδωσε" εν τέλει φαίνεται ότι ήταν ένα ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε κοντά στο πτώμα.

Με ένταλμα των δικαστικών Αρχών συνελήφθη, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης λόγω παρέλευσης 20ετίας.