Το τρομερό ζευγάρι έπαιρνε υπέρογκα δάνεια στο όνομα του Κώστα Πολύζου

Νέα προθεσμία ζήτησαν και πήραν το πρωί η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άνδρας μετήχθησαν νωρίτερα στον ανακριτή Κοζάνης, από τον οποίο έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Αμέσως μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου κρατούνται.

Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού από κοινού.

Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ενώ το πτώμα του βρέθηκε από κυνηγό επτά μήνες αργότερα, μισοθαμμένο, σε κτήμα του πατριού, κοντά στη Σιάτιστα. Το ζευγάρι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Ελευσίνα Αττικής, ύστερα από σχετικά εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Κοζάνης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ανδρόγυνο φέρεται ότι είχε πάρει υπέρογκα τραπεζικά δάνεια στο όνομά του 23χρονου, γεγονός που πυροδότησε εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους. Ύστερα από έναν ακόμη καυγά, οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι δολοφόνησαν τον νεαρό μεταφέροντας το πτώμα του στο κτήμα, όπου το έθαψαν.