Αιματηρή συμπλοκή οπαδών στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι και μάλιστα με αέρα... πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα από τη Σερβία επιτέθηκαν στους οργανωμένους φιλάθλους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που είχαν έρθει στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και μεταφορές ατόμων στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε σε 36 προσαγωγές Σέρβων και Κροατών οπαδών. Παράλληλα, 6 οπαδοί - όλοι Κροάτες - έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στο αεροδρόμιο, όπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους αστυνομικές δυνάμεις.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα (που ήρθαν για να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό) επιτέθηκαν σε ομάδα περίπου 30 Κροατών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχαν μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν αεροπορικώς μετά το χθεσινό αγώνα μεταξύ της ομάδας του και του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η συμπλοκή.

Τις προηγούμενες ημέρες, η ελληνική αστυνομία είχε προχωρήσει σε εφόδους σε συνδέσμους και ξενοδοχεία, αποτρέποντας μάλιστα τη συνάντησή τους στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης.